O exclamație cu ton nefericit, aceasta este frecventă în rândul părinților. Vestea că au început problemele de vedere sau că deja s-au instalat de ceva timp nu vine cu bucurie, ci cu grijă și teamă pentru ce va fi mai departe. Ei bine, asta depinde de părinți, cei care au responsabilitatea de a identifica soluții optime pentru copii lor.

Dacă diagnosticul a fost pus corect, în cadrul unei clinici specializate în oftalmologie pentru copii, următorul pas este achiziționarea unor ochelari adecvați, care să corespundă cu prescripția medicală.

Ca părinte, te vei lovi de o serie de greutăți pe parcursul procesului de achiziționare a ochelarilor. Trebuie să ai în vedere și faptul că e posibil ca micuțul să nu îi accepte prea ușor, să refuze purtarea lor, mai ales la școală sau când este cu prietenii lui.

Recomandări pentru când alegi ochelarii băiețelului

Dacă vrei ca misiunea ta să se desfășoare mai ușor, iar produsul ales să fie potrivit pentru copil, îți oferim câteva sfaturi.

Alege rame ușoare și flexibile

Este important să optezi pentru rame ochelari pentru baieti care sunt cât mai flexibile. Ai în vedere și vârsta pentru care sunt recomandate acestea. Spre exemplu, o ramă elastică bicoloră cu tema Harry Poter se recomandă băieților care au între 6 și 9 ani. Există însă și modele de asemenea flexibile concepute pentru cei mai mici, care au între 0 și 3 ani. Întotdeauna trebuie verificat acest detaliu înainte de a face o achiziție.

Rama ideală este cea care îmbină cu succes câteva ingrediente: este flexibilă, din material durabil și rezistă cu succes în cazul copiilor. Dacă ai un copil sportiv, atunci e necesară o ramă care să poată fi folosită și în timpul activităților diverse, precum alergatul sau mersul pe bicicletă.

Foarte important este ca rama ochelarului să aibă brațe flexibile. Stabilitatea acestora este redată de opritoarele din dotare, incorporate și pliabile, fixându-i după urechi. Și în portofoliul nostru sunt disponibile astfel de produse, dedicate copiilor activi. Cei cu brațele curbate în spatele ochilor face ca ochelarul să nu mai cadă atât de ușor de pe urechi.

Alege rama în funcție de varsta

Acesta este un criteriu foarte important de căutare a ramei. Aceasta trebuie aleasă și în funcție de mărimea feței, motiv pentru care se menționează în descrierea produsului vârsta recomandată.

Alege rama în funcție de material

Materialul trebuie să fie confortabil la purtare, să ofere flexibilitate. Poate fi vorba și de materiale inovative, hipoalergice, dar și de materiale super rezistente, care nu se spart în contact cu o suprafață tare. Un confort sporit îl va asigura și ochelarii cu balama cu dublu flex la braț.

Și alți factori vor dicta alegerea unei rame potrivite pentru băiat. Indiferent de modelul ales în final, recomandăm respectarea indicațiilor de folosire pe care vi le punem la dispoziție în descrierea produselor din magazinul nostru. Rețineți că procesul de curățare a ochelarului nu trebuie să implice niciodată soluții corozive!

Având aceste recomandări în minte, procesul de achiziționare a ochelarilor pentru un băiat poate fi unul plăcut și nu un stres pentru părinți. Cu atât mai ușor va fi când îți îndrepți atenția spre mediul online, spre magazine de profil ca al nostru. Plasarea unei comenzi este facilă, iar în cazul produselor noastre și livrarea este rapidă.

Sănătatea ochilor copiilor nu poate fi pusă pe plan secund, iar găsirea ochelarilor potriviți cât de repede este prioritară. Vă așteptăm în e-shop-ul nostru cu o varietate de rame ochelari pentru baieti, dar și modele speciale pentru sportivi.