Ochelarii de vedere sunt, pentru multi dintre noi, accesorii indispensabile. De aceea, atunci cand ii alegem, trebuie sa acordam atentie atat modelului si calitatii ramei, dar mai ales calitatii lentilelor de vedere. 

In functie de necesitatile fiecaruia dintre noi, exista diferite tratamente ce se pot aplica lentilelor ochelarilor. 4 dintre aceste tratamente sunt recomandate insa de orice medic oftalmolog, indiferent daca vorbim despre ochelari pentru copii sau despre cei pentru adulti. Iata care sunt aceste tratamente pentru lentile necesare purtatorilor de ochelari de vedere:

1. Tratament antireflex

Tratamentul antireflex are ca scop principal blocarea reflexiilor, si se poate aplica atat pe partea exterioara, cat si pe cea interioara a lentilei. Astfel, se imbunatateste transmisia luminii prin lentila si este diminuata sau eliminata total stralucirea deranjanta a luminii artificiale, masinilor, calculatorului sau a luminii stradale.

Care sunt avantajele lentilelor cu tratament antireflex?

Tratamentul antireflex are o serie de beneficii pe termen lung, atat in ceea ce priveste aspectul general al perechii de ochelari de vedere, cat si pentru sanatatea oculara. Cele mai importante sunt:

  • Sustin dioptriile prescrise pentru corectarea defectelor de vedere.
  • Confera un grad sporit de confort in timpul purtarii perechii de ochelari, inclusiv pe timp de noapte si la condus. Elimina reflexiile de la 8% la 4%.
  • Asigura siguranta si confort atunci cand ochelarii sunt folositi la calculator, pe o perioada indelungata de timp.
  • Permit luminii sa patrunda in campul ocular, imbunatatind astfel acuitatea vizuala si asigurand o transmisie a luminii marita de 96.5%.
  • Lentilele antireflex au un aspect natural si nu acopera ochii.

2. Tratament de durificare

Este cel mai comun dintre multele tratamente pentru lentile, aproape nelipsit de pe oricare dintre acestea. Dupa cum ii spune si numele, el face lentilele sa fie rezistente la zgariere, practic cea mai des intalnita cauza a deteriorarii suprafetei lentilelor. Praful, stergerea incorecta a lentilelor produc pe lentila zgarieturi fine care, cu timpul, fac ca lentilele sa capete aspect mat, inestetic si sa nu mai reusim sa vedem bine prin ele.

3. Tratament CleanCoat 

Acesta este un tratamentul recomandat pentru o rezistenta mai buna a lentilelor la apa, murdarie si praf. Acesta reduce aderenta picaturilor de apa si a murdariei, usurand astfel curatarea lentilei fara ca ea sa se zgarie. De asemenea, risipeste energia statica acumulata, protejand astfel lentilele de depunerea prafului si contribuind la reducerea murdaririi acestora.

Un avantaj deosebit, mai ales pentru lentilele cu tratament antireflex, deoarece murdaria se observa mai rapid prin aceste lentile decat prin cele fara un asemenea tratament.

4. Tratament pentru lumina albastra

Tratamentul pentru lumina albastra ne protejeaza ochii de lumina produsa de ecranele digitale precum cele ale telefonului, tabletei, laptopului, monitorului sau al televizorului. Datorita evolutiei tehnologiei si a cresterii, de la an la an, a timpului petrecut in fata acestor ecrane, ochii necesita masuri suplimentare de protectie. Cea mai eficienta solutie este purtarea unei perechi de ochelari cu lentile prevazute cu un tratament impotriva luminii albastre.

Acest tratament este necesar deoarece lumina albastra oboseste foarte tare ochii, in primul rand datorita proximitatii deviceurilor de ochii, dar si datorita expunerii indelungate a ochilor la aceasta lumina. Acest tratament nu trebuie sa ii lipseasca ochelarilor copiilor, deoarece, dupa cum stim deja, in ultimii ani, copii petrec din ce in ce mai mult timp folosind aparatele digitale, ceea ce in timp le-ar putea afecta vederea. Insa, nici adultii nu trebuie sa neglijeze acest tratament, in conditiile in care tot mai multe meserii impun utilizarea aparatelor digitale cel putin cateva ore pe zi.

Ofera-le ochilor conditiile optime pentru a vedea cat mai clar si alege lentilele de vedere cu tratamentele perfecte pentru nevoile tale sau ale copilui tau. Dupa ce ai ales lentilele, te asteptam pe site-ul nostru ochelaridecopii.ro de unde poti achizitiona rame de ochelari pentru fetite si baieti la preturi foarte avantajoase. Nu iti face griji, iti garantam o calitate superioara a produselor si siguranta livrarii. Nu mai pierde timpul in optici si comanda online!